Vysoké učení technické v Brně

UNIVERZITA s tradíciami
História Vysokého učenia technického v Brne (VUT v Brne) siaha až k 19. septembra 1899, kedy rakúsky cisár a uhorský kráľ František Jozef I. podpísal dekrét o založení slovenskej vysokej školy technickej v Brne.

Bola prvou českou vysokou školou na Morave. Univerzita začínala so štyrmi profesormi a 47 poslucháči a po viac ako 110 rokoch dospela do pozície medzinárodne uznávanej vzdelávacej inštitúcie, ktorá ponúka súčasné špičkové vedecké a odborné znalosti na ôsmich fakultách a dvoch vysokoškolských ústavoch v širokej škále odborov od technických, prírodovedných, cez ekonomické až po umelecké.

WORLD UNIVERSITY ranking
VUT v Brne sa dlhodobo umiestňuje v rebríčku najlepších svetových univerzít, ktorý každoročne zostavuje spoločnosť QS Quacquarelli Symonds Limited. V roku 2015 sa VUT darilo najmä v kategórii Engineering - Civil and Structural, v rámci ktorej sa v konkurencii všetkých ostatných hodnotených univerzít z celého sveta umiestnilo na 101.-150. pozíciu.

ECTS LABEL A DS LABEL
Vysoké učení technické v Brne bolo jednou z dvoch slovenských univerzít, ktoré ako prvé v republike dostali prestížne certifikáty Európskej komisie ECTS Label a DS Label na obdobie 2009-2013. Po uplynutí tohto obdobia bola platnosť certifikátov predĺžená na 2013-2016.

Certifikát ECTS Label Je ocenením za správnu implementáciu kreditového systému vo všetkých bakalárskych a magisterských programoch v nadväznosti na realizáciu cieľov bolonského procesu.

Certifikát DS Label získalo VUT v Brne ako ocenenie za správne bezplatné udeľovanie dodatku k diplomu všetkým absolventom.

Certifikáty osvedčujú, že VUT v Brne spĺňa náročné kritériá Európskej únie v oblasti vyššieho vzdelávania a prispievajú k rozšíreniu mobility a tým aj internacionalizáciu univerzity.
Web www.vutbr.cz